ERGONOMISKA KONTORSSTOLAR

csm139320180215175301533g

Vårt sortiment av ergonomiska kontorsstolar

Våra ergonomiska stolar är perfekta för dig som vill ha en riktigt skön skrivbordsstol, som avlastar din kropp på de rätta ställena. Beställ ergonomisk kontorsstol hos oss på DPJ.

Söker du en ergonomisk kontorsstol utan ryggstöd rekommenderar vi istället våra balans- och sadelstolar. Hos oss kan du köpa kontorsstolar i flera varianter och färger.

Alltid 5 års garanti

Snabba leveranser

Riktigt bra kvalité

Tillverkade i Sverige

8 saker som gör en kontorsstol ergonomisk

För att kalla en kontorsstol ergonomisk, måste den uppfylla vissa krav. Här är 8 saker att leta efter när du ska köpa ergonomisk kontorsstol. En stor varningssignal är om du inte kan reglera stolens inställningar – då är stolen inte ergonomisk.

kontorsstol-hag-capisco-8107

1. Ryggstöd

Ryggstödet på en ergonomisk stol ska vara 30–48 cm brett och justerbart. Det viktigaste är att ryggstödet ger stöd åt ländryggen och ryggraden.

2. Svankstöd

Stolen ska ha ett justerbart svankstöd, som stödjer ländryggens naturliga kurva. Du ska kunna reglera svankstödets höjd och djup.

3. Armstöd

Stolen bör ha justerbara armstöd, som låter användaren vila sina underarmar på armstöden.

4. Material

Alla ergonomiska stolar är tillverkade i ett slittåligt material som andas. Stolen ska även ha ordentlig stoppning, och vara bekväm att sitta på under längre stunder.

5. Rotation

Stolen ska vara enkel att vrida på och du ska kunna förflytta dig vid skrivbordet på ett smidigt sätt.

6. Sitshöjd

När du sitter i en ergonomisk kontorsstol ska du kunna vila båda fötterna mot golvet och ha underarmarna på skrivbordet i en 90-graders vinkel. Din sitshöjd bör vara cirka 43–50 cm från golvet.

7. Sitsdjup

När du lutar dig mot stolens ryggstöd ska det vara ca 5–10 cm mellanrum mellan sitsens främre del och ditt knäveck.

8. Sitsbredd

Stolens sitsbredd bör vara 43–50 cm bred, men det viktigaste är att du kan sitta bekvämt i stolen och att din kropp får ett bra stöd.

TILLFÄLLIGT ERBJUDANDE

FRI FRAKT

I HELA SVERIGE